Affiche2003Nonnen over de vloer

Jaar van opvoering: 2003
Speellocatie: Beneman

Er speelden mee:
Paul Porskamp, Tonnie Lageschaar, Stefanie Schuirink, Monique Hahné, Raymund Engelbarts,
Wim Rutgers, Suzanne Hegeman, Emiel Ribbers, Debbie Schuirink en Barbara Babs

Regisseur: Johan te Molder
Souffleuse: Mariët Weenink

Korte inhoud:
In het meestal rustige en gezellige hotel “’t Benemenneke” van Dolf en Dieuwertje Beneman gebeurt zelden iets. Maar wanneer op een dag de gezusters Trip hun intrede doen, is dit het begin van een hele reeks vergissingen en verwikkelingen.
Notaris Bergsma heeft voor de dames Trip geboekt in dit hotel, omdat hij hun iets belangrijks heeft mede te delen. Een van beide dames verlaat hierbij speciaal voor een paar dagen de veilige muren van het klooster.
De vrijgezel Antoon, boerenzoon van Dries en Fien Grundel, schenkt zijn vader en moeder een korte vakantie: een weekendje in “’t Benemenneke” – hemelsbreed nog geen 200 meter van hun boerderij af – om, zoals hij zelf zegt, ook eens op eigen benen te kunnen staan. Met name voor zijn moeder is dit een hele onderneming. Wanneer Antoon kennismaakt met Marietje Trip, wanen hij, maar ook zij, zich in de zevende hemel.
In het hotel verblijft ook de bioloog Henry Hazeleger. Hij is geïnteresseerd in de natuur, maar meer nog in het vrouwelijk schoon om hem heen. Met zijn flirterige gefladder en vage bedoelingen brengt hij uiteindelijk alleen zichzelf in de problemen.
Welke belangrijke boodschap heeft de notaris voor de dames Trip? En zijn ze allemaal wel diegene, waarvan we denken die ze zijn? We gaan het allemaal zien…

Video/dvd: ZSOM Groenlo
Foto’s: Jan ten Brinke
Ontwerp affiche: Raymund Engelbarts

Comments are closed.