De Pette an de pillen

Jaar van opvoering: 2019
Speellocatie: Overkamp

Er speelden mee:
Stefanie Schuirink, Louise Weeber, Raymund Engelbarts, Henrieke Bleuminck,
Maarten Wieggers, Aukje ter Bogt, Barry Ikink, Chantal Krabben en Patty Lageschaar

Regisseur: Johan te Molder
Souffleurs: Mariët Weenink en Chantal Krabben

Korte inhoud:
Rinus Groeneveld was altijd postbode en had de bijnaam ‘de Pette’. Rinus heeft zich enkele jaren geleden beschikbaar gesteld voor de gemeenteraad en is vervolgens met voorkeursstemmen tot wethouder gekozen, mede omdat hij in zijn verkiezingsprogramma belooft heeft om voor de belangen van élke inwoner op te komen. Om zijn belofte waar te maken houdt hij nu kantoor aan huis.

Zijn vrijgezelle kameraad Siep Bloemberg heeft hij aangesteld als gemeentebode en Marion is zijn toegewijde secretaresse. Nu hij wethouder is gaat Rinus gebukt onder de stress van alle dag.
Zijn vrouw Annie probeert hem op de been te houden door hem op het juiste moment medicijnen toe te dienen. De stress wordt in hoofdzaak veroorzaakt door een nieuwkomer, Geertje Kaspers. Zij wil, nee eist, dat de wethouder alle gebruiken en gewoontes afschaft, zodat zij optimaal kan genieten van de rust. Dat roept veel weerstand op bij onder andere Diene, de voorzitster van de pluimveefokvereniging en de plaatselijke blaaskapel. Geertje voert de druk zo hoog op, dat Rinus ten einde raad is, als men hem dwingt om vérgaande maatregelen te nemen.

Annie is zeer op geld belust en verhuurt kamers, onder andere aan professor Zoetebier. Zoetebier gebruikt zijn jaarlijkse verblijf om weer verder te kunnen schrijven aan zijn boek over de ‘volmaakte vrouwelijkheid’ met daarin Marion als middelpunt van het universum.
Marion reageert op een ondoordacht moment op een contactadvertentie van ene Roefie de Graaf, en doet dit speciaal voor vrijgezel Siep, maar plaatst er wel wat ‘leugentjes om bestwil’ bij … Al deze verwikkelingen worden dan ook nog eens een keer nauwlettend gevolgd door Jans Baron, de praatgrage winkelierster met een winkeltje schuin tegenover de woning van de wethouder. Siep is in alles haar informatiebron, maar hun beide stelregel is: veur wat, heurt wat …

DVD/USB: ZSOM Groenlo
Foto’s: Joris ter Bogt
Ontwerp affiche: Raymund Engelbarts

 

Comments are closed.